Аналітики передбачили зростання інвестицій в нерухомість Росії в 2018 році


Опубликованно 08.02.2018 00:44

Аналітики передбачили зростання інвестицій в нерухомість Росії в 2018 році

Ринок комерційної нерухомості Росії продовжить відновлюватися в 2018 році. За підсумками цього року обсяг інвестиційних угод з офісами, торговими центрами та складами може досягти $5 млрд. Такий прогноз міститься у дослідженні міжнародної консалтингової компанії JLL. У своїх підрахунках консультанти враховують тільки інвестиційні угоди на ринку, виключаючи купівлю земельних ділянок і прямий продаж житла кінцевим користувачам.

У четвертому кварталі 2017 року обсяг інвестиційних угод на ринку нерухомості Росії, за підрахунками JLL, склав $1,9 млрд. Це на 88% перевищило результат аналогічного періоду 2016-го. В цілому за минулий рік обсяг транзакцій виріс на 9% порівняно з 2016-му і досяг $4,6 млрд.

«2017 рік запам'ятався зростанням інвестицій у торговельну нерухомість, на яку припало 40% від загального обсягу, далі йдуть офіси — 34%. Сектор ритейлу лідирував протягом усього року, а в четвертому кварталі значний внесок внесла угода з купівлі компанією Fort Group портфеля з п'яти торгових центрів», — згадує керівник відділу досліджень компанії JLL в Росії і СНД Олеся Дзюба.

У минулому році на столичну комерційну нерухомість, за даними JLL, довелося 79% від всіх інвестиційних транзакцій в Росії. Москва і в поточному році, за прогнозом експертів компанії, залишається найбільш привабливим напрямком для інвесторів. Олеся Дзюба також відзначає зростання частки угод в Санкт-Петербурзі з 9% у 2016 році до 16% у завершився. А частка іноземних інвестицій у загальному обсязі угод в Росії збільшилася з 6% у 2016 році до 17% у минулому році, відзначається в дослідженні.

У грудні аналітики міжнародної консалтингової компанії Colliers International відзначали, що обсяг інвестиційних угод з офісами, торговими центрами та складами в Московському регіоні за останній рік зріс удвічі — з $1,5 млрд до $3 млрд. Як раніше прогнозували експерти, до кінця року цей обсяг може ще трохи збільшитися за рахунок угод, які поки не закриті.



Категория: Недвижимость