У Москві виставили на торги будинок з панно «Ми будуємо комунізм»


Опубликованно 15.03.2018 02:40

У Москві виставили на торги будинок з панно «Ми будуємо комунізм»

Москва виставила на відкриті торги 2,3 тис. кв. м в колишньому прибутковому будинку купця Олександра Крокоса на Великій Галявині, 60/2, повідомляє столичний департамент по конкурентній політиці. Початкова вартість лота становить 156,5 млн руб.

Зараз будівля перебуває в господарському віданні ГУП «ДЕЗ, ПОЗОВ» і має вільний призначення. За даними столичної влади, на торги виставлено підвальні приміщення, а також площі на першому, другому, третьому, п'ятому та шостому поверхах.

Згідно з умовами торгів, новий власник зобов'язаний провести в будівлі ремонтно-реставраційні роботи і побудувати парковку. До цього об'єкт буде знаходитися в заставі у міста. Заявки для участі в аукціоні приймаються до 22 березня, торги пройдуть 28 березня, говориться в матеріалах департаменту по конкурентній політиці.

Шестиповерховий прибутковий будинок в неокласичному стилі побудований в 1904 році купцем Олександром Миколайовичем Крокосом за проектом архітектора Ольгерда Пиотровича. Десять років потому будинок викупив потомствений почесний громадянин, і купець Микола Терентьєв. На початку минулого століття на першому поверсі будинку розташовувалися капелюшний та книгарні, гастроном, магазин готового одягу. Крім того, тут працював один з перших в Москві синематоргафов. На початку 1920-х років будинок було націоналізовано.

Головний символ будівлі — мозаїчне панно «Ми будуємо комунізм», яке з'явилося на торцевій стіні будинку в 1960-ті роки. На ньому зображені три фігури, що уособлюють мир, труд і прогрес. Панно відтворює фрагмент знаменитої розпису «Енергія — народу», яка прикрашає естакаду Волзької ГЕС.



Категория: Недвижимость