Боротьба з Telegram: В Росії заблокували Однокласники і ВКонтакте


Опубликованно 17.08.2018 02:05

Боротьба з Telegram: В Росії заблокували Однокласники і ВКонтакте

Російське наглядове відомство Роскомнагляд вніс у реєстр заборонених сайтів IP-адреси, що належать Facebook, Twitter і Yahoo, а також відразу кільком великим російським компаніям - ВКонтакте, Однокласниками (належать Mail.Ru Group) і Яндексу» Під блокування також потрапив LiveInternet, яким володіє радник президента РФ з розвитку інтернету Герман Клименко. Всього у вивантаження для провайдерів потрапили понад 180 IP-адрес.

Одними з перших на це звернули увагу Telegram-канал Rknshowtime, який стежить за поповненням реєстру, та IT-консультант ФБК Владислав Здольников. Гендиректор провайдера Diphost Філіп Кулин підтвердив цю інформацію.

Згідно копії вивантаження реєстру, під блокування потрапили п'ять IP-адрес Яндекса, по одному — Вконтакті, Однокласників, LiveInternet і Yahoo, по три - Facebook і Twitter. На сайті Роскомнадзора адреси значаться як заблоковані.

За даними сайту Downdetector, з 00:00 27 квітня кількість скарг користувачів "ВКонтакте" дещо зросло (з 2-5 до 60).

До ранку всі зазначені IP-адреси видалили з реєстру заборонених сайтів. Вони позначені як розблоковані.

Представники Роскомнадзора пояснили, чому IP-адреси декількох соціальних мереж і Яндекса виявилися тимчасово заблоковані. Про це вони повідомили на офіційній сторінці відомства у Вконтакті.

Проблема була пов'язана з "технологічними особливостями роботи системи", - йдеться в повідомленні. Представники Роскомнадзора додали, що операторам і провайдерам вказівки про обмеження доступу не направлялися.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за позовом Роскомнадзора. Російські провайдери почали блокування IP-адреси, але під удар потрапили всі проекти, які використовують спільні з Telegram сервери.



Категория: Новости