На території колишнього заводу ЗІЛ відкриють парк з «секретними садами»


Опубликованно 28.09.2018 00:21

На території колишнього заводу ЗІЛ відкриють парк з «секретними садами»

На території колишнього Зіла побудують ще один міський парк. Він отримає назву «На набережній». Площа нового місця відпочинку складе понад 18 га, а довжина — 4 км Повідомлення про це опубліковано на сайті московської мерії.

Парк об'єднає набережну Марка Шагала і сусідні території біля русла Москви-ріки — від вулиці Тюфелева Гай до Данилівського мосту. Там з'являться галявини і пагорби для пікніків, променад біля води, прогулянкова алея довжиною 1,7 км і амфітеатр з видом на Москву-ріку. Ще одне нововведення — «секретні сади». Це спеціальні території зі скульптурами, фонтанами, лавками для відпочинку та ландшафтними композиціями, заховані в оточенні дерев і чагарників.

Крім того, у парку «На набережній» прокладуть бігову і велосипедні доріжки. Першу планують оснастити безшовним каучуковим покриттям для зниження навантаження на суглоби бігунів. Для занять спортом також побудують окремі зони з тренажерами і пункти прокату спортивного обладнання.

Фотогалерея: яким буде новий парк на Зілі

Фото: mos.ru

Разом з тим в концепцію благоустрою нового місця відпочинку включені дитячі ігрові майданчики, дерев'яні та плавучі понтони, вуличні фудкорты, три причалу для річкових трамвайчиків, а також кілька сцен і майданчиків для лекцій. Для прогулянок у вечірній і нічний час передбачена спеціальна ландшафтна підсвічування і енергозберігаючі ліхтарі.

Проект нового столичного парку розроблений і вже затверджений в Москомархітектуре. Його благоустрій влада має намір почати в 2019 році. В даний час проводяться підготовчі роботи.

У червні 2018 року на території закинутої промзони ЗІЛ відкрився інший міський парк «Тюфелева гай». Благоустрій Зіла ведеться з 2013 року. В рамках реорганізації на території площею близько 400 га має з'явитися житло, соціальні та суспільно-ділові об'єкти, розвинена транспортна інфраструктура.



Категория: Недвижимость