Земельні ділянки в Росії розділять на 18 територіальних зон


Опубликованно 20.11.2018 00:44

Земельні ділянки в Росії розділять на 18 територіальних зон

Всі російські земельні ділянки запропонували віднести до однієї з 18 територіальних зон з 1 січня 2025 року. Відповідний проект поправок внесений до Держдуми Минэконмразвитием Росії опублікована на порталі правових актів.

Автори поправок пропонують виділити зони сільськогосподарського та рекреаційного призначення, житлові, суспільно-ділові, виробничі, природоохоронні, зони ведення садівництва для власних потреб громадян, сільськогосподарського призначення для власних потреб громадян, зони історико-культурного призначення, зони природних лікувальних ресурсів, зони енергетики, зони транспорту, зони забезпечення космічної діяльності, зони забезпечення оборони країни і безпеки держави, зони спеціального призначення, багатоцільові, зони лісового фонду і зони запасу.

Згідно з проектом закону, частина земель можна буде віднести відразу до декількох територіальним зонам. Приміром, території об'єктів культурної спадщини, зони з особливими умовами використання території, особливо охоронювані природні території, створені в якості державного природного заказника або пам'ятки природи. Крім того, відразу до декількох зон віднесуть території традиційного природокористування корінних нечисленних народів Півночі, Сибіру і Далекого Сходу Росії, утворені в місцях проживання і традиційної господарської діяльності корінних нечисленних народів. У цю ж категорію потраплять території загального користування, йдеться в документі.

Проект закону також встановлює дозволене використання земельних ділянок, розташованих в межах різних зон, випливає з матеріалів Мінекономрозвитку

Раніше прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував спростити оформлення прав на землі. Глава уряду заявив, що кабмін вже розробив план заходів щодо вдосконалення правового регулювання земельних відносин.



Категория: Недвижимость