Ощадбанк обчислив середні витрати російської сім'ї на оплату ЖКГ


Опубликованно 29.11.2018 07:38

Ощадбанк обчислив середні витрати російської сім'ї на оплату ЖКГ

За дев'ять місяців 2018 року щомісячні витрати однієї сім'ї на ЖКГ склали 5038 руб. До такого висновку прийшли аналітики Ощадбанку, які вирахували цю інформацію, спираючись на власні дані і матеріали Росстату, повідомляється в прес-релізі кредитної організації.

На оплату комунальних послуг у середньому по країні йде 11,4% витрат сім'ї. Найбільше з сімейного бюджету віддають за комуналку мешканці Республіки Тива (24,5%) і Камчатського краю (16,3%). Найменше — мешканці Республіки Північна Осетія — Аланія (6%) та Курської області (6,3%). У столиці цей показник становить 13,9%, в Санкт-Петербурзі — 10,7%, йдеться в повідомленні Ощадбанку.

При цьому 80% платежів за житлово-комунальні послуги здійснюються у безготівковій формі. Рекордсмен за безналичности — Ненецький автономний округ, близько 96% платежів за «комуналку» тут безготівкові. Втім, навіть мешканці регіонів, де більш поширений кеш, для оплати «комуналки» вибирають електронні способи. Наприклад, в Дагестані 93,6% рахунків ЖКГ погашаються безготівково при загальному рівні проникнення електронних платежів в 9,6%, випливає з прес-релізу.

Середні ціни на послуги ЖКГ в Росії за рік зросли на 3,5%, повідомили експерти Фінекспертиза в кінці листопада. Найбільше цей показник збільшився в Чечні і Кіровської області.



Категория: Недвижимость