Котеджі або лофти: у скільки обійдеться оренда на Новий рік — 2019


Опубликованно 11.12.2018 00:20

Котеджі або лофти: у скільки обійдеться оренда на Новий рік — 2019

До Нового року залишається місяць, а отже, часу на пошуки місця, де відзначити свята великою компанією, мало. Сьогодні на ринку Москви і області багато пропозицій різних форматів в оренду на будь-який смак, кількість гостей і бюджет.

Оренда заміського будинку на новорічні свята стала основним трендом останніх років, відзначають опитані редакцією «РБК-Нерухомості» ріелтори. За їх словами, багато москвичів зимові канікули в підмосковному котеджі з барбекю і лазнею віддали перевагу закордонним поїздкам у зв'язку падінням курсу рубля і доходів. У той же час в останні роки зростає попит і на альтернативні майданчики — сучасні лофти, апартаменти і міські особняки.

На сучасному ринку новорічної оренди немає недоліку в пропозиції, де велика компанія може провести вечірку: бутік-готелі, цілі будинки, які здаються на свята. Широко на ринку представлені лофти, повністю обладнані для проведення різних заходів, у тому числі і Нового року.

Великий вибір таких варіантів представлений на сайтах, які пропонують подобову оренду, а також спеціалізованих, де представлені альтернативні майданчики (лофти і апартаменти). Доступні такі варіанти за ціною 65-100 тис. крб. в добу і вище, залежно від рівня приміщення, говорить керуючий директор компанії «Міель-Оренда» Марія Жукова.

Популярні котеджі

Сьогодні в оренду на новорічні свята пропонуються різні варіанти, але в основному це повноцінні теплі домівки з усіма міськими зручностями: санвузли, кухня з усією побутовою технікою, місткі вітальні, іноді навіть каміни, більярд, лазня, басейн і альтанки з мангалом. Вартість оренди багато в чому залежить від розташування будинку, його площі і начинки.

Фото: YAY/TASS

«На заміському ринку Підмосков'я є категорія орендодавців, які здають свої заміські будинки подобово — на вихідні, свята, в тому числі і на Новий рік. Також зустрічаються варіанти, коли власник не зміг у силу тих чи інших причин здати котедж на тривалий термін і вирішує заробити на святах. Однак таких варіантів небагато», — говорить керуючий директор компанії «Міель-Оренда» Марія Жукова.

Щодо бюджетний варіант відпочинку на три святкових дні, з 31 грудня по 2 січня 2019 року, обійдеться в середньому в 55 тис. руб., що на 6,5% менше, ніж у минулому році, підрахували в онлайн-сервісі оголошень «Світ квартир». «Новорічна оренда в майбутні свята обійдеться в середньому від 7 до 10 тис. руб. за кожного гостя, якщо не враховувати елітні котеджі. Ціни в ці дні в три-чотири рази вище, ніж у звичайні, але на 5-7% дешевше, ніж у минулому році», — стверджує генеральний директор «Світу квартир» Павло Луценко. За його словами, ціна на людини істотно залежить від кількості людей — чим більше народу, тим дешевше.

Великі компанії на Новий рік шукають будинку площею близько 300 кв. м в селищах з розвиненою інфраструктурою, говорить Жукова. За її словами, наявність лазні, сауни, басейну часто є обов'язковою умовою на новорічні свята, різні кімнати відпочинку (більярд, настільний теніс) теж користуються попитом. За даними «Міель-Оренди», наприклад, будинок площею 300 кв. м, на ділянці 14 соток в 27 км від МКАД по Ярославському шосе здається за 100 тис. руб. на три дні новорічних свят. Котедж площею 100 кв. м в Раменському районі можна орендувати за 90 тис. руб. в період з 31 грудня по 3 січня (чотири дні).

Рейтинг регіонів Росії з найдорожчою новорічної орендою

Особняк в Московській області (Фото: ЦІАН)

Найдорожча пропозиція в оренду на Новий рік традиційно в Москві — 700 тис. руб. За цю суму можна зняти на дві доби (з 31 грудня по 2 січня) заміську резиденцію площею 1,5 тис. кв. м у Новій Москві. На просторій ділянці також є банний комплекс з сауною, лазнею, турецькою лазнею, басейном і джакузі. Про це йдеться в рейтингу, складеному фахівцями онлайн-сервісу оголошень ЦІАН.

Друге місце ділять Московська і Ленінградська області, де оренда котеджів обійдеться в 500 тис. руб. В Підмосков'ї за цю суму можна орендувати особняк площею 1 тис. кв. м в котеджному селищі в 14 км від МКАД по Новорижскому шосе. В будинку є кінотеатр, камінний та банкетний зали, басейн і багато іншого. У Ленінградській області за цю ж суму можна орендувати котедж трохи меншої площі також з лазнею та басейном.

На третьому місці — Калузька область, де найдорожче новорічна пропозиція в оренду обійдеться в 265 тис. руб. В дерев'яному будинку для гостей є більярд, камінний зал, сауна з басейном. За цю ж суму зняти на два дні будинок біля моря можна в Криму. Будівля нагадує замок з видом на гори, у ньому розташовані закритий і відкритий басейни, більярдна, сауна.

Альтернативні майданчики

Останні три роки попит на альтернативні майданчики для новорічних (і не тільки) вечірок росте зі швидкістю 40-60% в рік. В той же час цей ринок не дуже великий у порівнянні з традиційними майданчиками (банкетні зали, котеджі і ресторани), які превалюють над ринком інших майданчиків для заходів в п'ять-шість разів, пояснює виконавчий директор Bash Today Андрій Горобченко.

Ціноутворення всіх закладів (і ресторанів, і лофтів) на новорічні вечірки влаштовано стандартно: в середньому застосовується коефіцієнт 1,5–2 від звичайних цін на оренду таких приміщень (вкрай рідко можна зустріти в три рази дорожче), пояснює Горобченко.

Оренда лофту, за даними Bash Today, обійдеться в середньому 48 тис. руб., в Москві можна знайти пропозиції від 2 тис. до 20 тис. руб. в годину. У ресторанів зазвичай йде розрахунок на персону (разом з їжею), в середньому це буде 4,5 тис. руб. на людину (від 1,5 тис. до 15 тис. крб. і більше). Оренда приватних особняків і дорогих апартаментів в середньому обійдеться в 200 тис. руб.

Лофт в Москві (Фото: Bash Today)

Одна з головних тенденцій останніх трьох років на ринку класичних приміщень та альтернативних майданчиків для заходів — плавне зниження цін, зумовлене економічною ситуацією в країні і демпінгом цін у зв'язку з появою числа нових закладів, зазначає Горобченко.

З незвичайних приміщень, які орендують на Новий рік, Горобченко виділяє апартаменти та особняки (міські садиби), яких за останні кілька років на ринку столичної оренди під різні заходу стало більше. Тим не менше таких локацій у столиці не більше сотні, при цьому і попит тут невеликий — менше тисячі людей і організацій. За його словами, цей сегмент росте в межах 14-18% в рік.

Міська оренда

Великі агентства нерухомості зазвичай не займаються новорічної орендою міських квартир. «У нашій практиці не було угод з оренди квартир на новорічні свята. Звичайно, власники, які на регулярній основі здають свої квартири подобово, здають їх і на Новий рік», — говорить Марія Жукова з «Миэля». Безліч подібних оголошення є і на інших сервісах для подобової оренди. Наприклад, на ЦІАН, однією з найбільших онлайн-баз по оренді, на Новий рік пропонується близько 4,5 тис. столичних квартир.

Орендарями «новорічних» квартир, за словами Жукової, в основному є молодіжні компанії, яким не хочеться зустрічати новий рік з батьками, а вільного приміщення немає, а також туристи, які приїжджають на довгі свята в столиці.

У звичайні дні вартість подобової оренди в Москві починається від 1,5 тис. за добу і може перевищувати 200 тис. риб. за елітні апартаменти. Враховуючи вартість обробки і обстановки, власники таких квартир неохоче пускають на новорічні свята галасливі компанії, до того ж багато з пропозицій (одинички і маленькі студії) для цього не дуже підходять, вважають ріелтори. Якщо орендарі і погоджуються на це, то вартість оренди зазвичай в два — чотири рази вище, ніж у звичайні дні, відзначають брокери.



Категория: Недвижимость