Мінбуд назве вимоги до забудовників для роботи без ескроу-рахунків


Опубликованно 26.01.2019 00:28

Мінбуд назве вимоги до забудовників для роботи без ескроу-рахунків

Мінбуд Росії розробить критерії для споруджуваних житлових проектів, квартири в яких забудовники зможуть продавати за старими правилами, без переходу на ескроу-рахунки. Про це заявив голова комітету Держдуми з природних ресурсів, власності і земельних відносин Микола Ніколаєв, повідомляє «Інтерфакс-Нерухомість».

Нові вимоги до забудовників профільний комітет Держдуми планує обговорити спільно з Мінбудом у лютому. На думку депутата Миколаєва, не можна допустити заморозку якісних проектів через зміни в законодавстві про пайовому будівництві житла в Росії.

Основними критеріями для житлових проектів, які зможуть продавати за старою схемою, стануть ступінь готовності будинку і частка реалізованих квартир, пояснив законодавець.

З 1 липня 2019 року в Росії зміниться схема продажу квартир у багатоквартирних будинках. Забудовники повинні перейти на проектне фінансування будівництва житла, продажі будуть можливі тільки через ескроу-рахунку. Ця схема передбачає, що кошти пайовиків стануть акумулюватися на спеціальних рахунках, девелопери їх зможуть отримати після здачі об'єктів. Будівництво буде йти за рахунок банківських кредитів.

Як купувати житло в новобудовах через ескроу-рахунку. Інструкція

Раніше передбачалося, що девелопери зможуть продовжити реалізацію проектів за старою схемою, якщо дозвіл на будівництво отримано до 1 липня 2018 року. У грудні цю норму скасували, проте в поправках до закону про пайове будівництво передбачили, що деяким забудовникам дозволять продавати за старою схемою.



Категория: Недвижимость