Влада розповіли про новий спрощений порядок реєстрації заміських будинків


Опубликованно 03.02.2019 01:14

Влада розповіли про новий спрощений порядок реєстрації заміських будинків

До 1 березня цього року зареєструвати у власність житловий або садовий будинок в Росії можна за спрощеними правилами. Про це розповів генеральний директор Московського обласного БТІ Олександр Беднягин, повідомляє «Российская газета».

Якщо будинок добудований, для спрощеної реєстрації передбачено три кроки: заповнення декларації на побудований об'єкт нерухомості, звернення до кадастрового інженера за технічним планом будинку, а також подача документів на реєстрацію через центр держпослуг, пояснив чиновник.

Якщо будівництво будинку розпочато, але його не встигнуть завершити до 1 березня, можна подати повідомлення про початок будівництва в орган місцевого самоврядування, у віданні якого знаходиться земля. У повідомленні повинна бути зазначена площа забудови, висота будинку, кількість поверхів, графічне опис розташування будинку на ділянці, додав Беднягин.

Якщо людина побудував будинок і не скористався спрощеним порядком оформлення його у власність або не направив властям повідомлення про будівництво, фактично він створює самовільну споруду, підкреслив глава МособлБТИ. У цьому разі суд може зобов'язати його знести споруду або привести її у відповідність з містобудівними вимогами. Знесення самобуду здійснюється за рахунок власника ділянки, нагадав чиновник.

Як побудувати житловий або садовий будинок за новими правилами

У 2018 році в Росії прийнято ряд законів, які регулюють правила забудови на приватних землях. Так, з 1 січня 2019 року на садових ділянках і землі для індивідуального житлового будівництва (ІЖС) можна побудувати будинки, висота яких не повинна перевищувати 20 м, а поверховість — не більше трьох наземних. Площа житлового або садового будинку не обмежується, але владі потрібно буде повідомити про плани та завершення будівництва будинку площею до 500 кв. м. Якщо ж його площа перевищує 500 кв. м, то буде потрібно розробити та погодити проектну документацію, провести її експертизу і потім отримати дозвіл на введення в експлуатацію.



Категория: Недвижимость