На Новому Арбаті реконструювали будинок-книжку


Опубликованно 07.02.2019 00:02

На Новому Арбаті реконструювали будинок-книжку

Після реконструкції в будинку-книжці на Новому Арбаті почалося тестове проживання гостей в готелі і апартаментах. Про це повідомляє газета «Ведомости».

У 2014 році будівлю придбала девелоперська компанія Capital Group. З будинку-книжки вирішили зробити готельно-апартаментный комплекс The Book. Роботи велися 22 місяці. Тут замінили вікна, покрівлю, інженерні мережі, комунікації і ліфтове обладнання, встановили нові протипожежні системи і зробили перепланування, зберігши архітектуру 1960-х років, йдеться в замітці.

З другого по 11-й поверх комплекс займає готель під назвою Pentahotel, розрахована на 228 номерів. З 14-го по 18-й розташовані апартаменти для тимчасового проживання Intermark Residence, на 12-му, 13-му і з 19-го по 26-й — апартаменти для постійного проживання The Book Apartments, випливає з публікації.

Будинки-книжки на Новому Арбаті можуть увійти в перелік об'єктів культурної спадщини, заявили столичні влади в липні 2018 року. На момент визнання будівлі об'єктом культурної спадщини повинно пройти не менше 40 років, і ці будови вже підійшли до цього рубежу.

Будинки-книжки являють собою чотири 26-поверхові будівлі з фасадами, що нагадують розкриті книги. Вони були побудовані в 1960-х роках за проектом архітекторів Михайла Посохина, Ашота Мндоянца, Бориса Тхора, Вадима Макаревича, Шагена Айрапетова, які розробляли ансамбль проспекту Калініна (нині — Новий Арбат). Крім магазинів, за часів СРСР тут розташовувалися вісім міністерств.



Категория: Недвижимость